Alles wat je moet weten over shampoobars

Gepubliceerd op 30 augustus 2023 om 19:29

Shampoobars, de bekende ronde schijfjes voor je haar. Wat worden ze vaak verkocht, maar wat zijn er ook een hoop mensen die vragen hebben.. Hoe kan het dat mijn haar stroef aanvoelt? Welke shampoobar past het beste bij mijn haar? Moet ik een conditioner gebruiken? Hoe kan het dat mijn shampoobar in stukjes breekt? Veel van deze vragen hoop ik in deze blog te beantwoorden.

Lees je mee?

Hoe kan het dat mijn haar stroef aanvoelt als ik begin met het gebruik van een shampoobar?

Als je haar nog niet gewend is aan natuurlijke shampoo, moet je haar wennen aan de nieuwe ingrediënten. Bij vloeibare shampoo, denk aan Andrelon, Head en Shoulders, Kruidvat merk etc, zitten zoveel ingrediënten in, waar je haar niet gelukkig van wordt. Er ontstaat een laagje die je er met wassen niet zomaar uit krijgt. Daar krijg je snel vet haar van, het gaat jeuken en je krijgt last van schilfers en/of roos. Herken jij dit ook? Dan word het tijd voor een La O’deur shampoobar vol natuurlijke ingrediënten die je haar wel voeden en gezonder maken!

Goed nieuws, want de La O’deur shampoobars bevatten alleen maar goede ingrediënten! Het gaat alleen wel even tijd kosten. Ik ga het je uitleggen.

Begin met een shampoobar die het beste past bij jou haartype. We hebben ook shampoobars die voor elk haartype past, deze zijn echt aan te raden als je ermee wilt beginnen.

Was je haar met de shampoobar en kijk wat er gebeurt. De ene persoon reageert beter op de 'nieuwe' ingrediënten als de ander. Het kan zijn dat je haar stroef aanvoelt na het uitspoelen. Dit is heel normaal! En stop niet, ga ermee door. Je kan de conditioner erbij gebruiken, om je haar goed te kunnen doorkammen. Wel zul je al heel snel merken dat je haar voller aanvoelt, dat je haar meer volume krijgt, dat is al stap één..

Na een tijdje zal je merken dat de stroefheid verdwijnt en dat je haar helemaal zacht is na gebruik van de shampoobar. En dat is een goed teken. Jouw haar lijkt nu gewend te zijn aan de natuurlijke ingrediënten Nu zou je eventueel kunnen veranderen van shampoobar als je dit zou willen, maar ik zou aanraden om nog even door te gaan met de shampoobar waarmee je bent begonnen!

 

Voordelen van een shampoobar

 1. Natuurlijke ingrediënten die je haar voeden
 2. Minder snel vet haar
 3. Geen jeuk en schilfers meer
 4. Krijg voller haar, dus meer volume
 5. Zuinig in gebruik, want je hoeft je haar maar 1x per week te wassen (Dit zal wel per persoon verschillen) 60 wasbeurten per bar gemiddeld
 6. Plastic flessen uit je badkamer, en 1 klein zeepje ervoor terug
 7. Duurzaam, want ze passen door de brievenbus
 8. Ideaal voor op reis

 

Hoe kan het dat mijn shampoobar in stukjes breekt?

Ik krijg regelmatig de vraag: Mijn shampoobar breekt in stukjes. Echt vervelend, hoe kan dit? Doe ik iets fout?

Het kan kloppen dat de shampoobars na enig tijd van gebruik in stukje breekt. Dit heeft te maken met de natuurlijke ingrediënten die in de shampoo verwerkt is. Helaas, want dit heeft vrijwel elke shampoobar. De ene heeft het meer als de ander, maar voorkomen kan bijna niet.

Bewaar de stukjes shampoobar goed, want je kan dit nog prima gebruiken!

 1. Zorg ervoor dat je shampoobar goed uitdroogt na gebruik! Laat het drogen op een plankje (die ook droog is), NIET in het blikje!
 2. Zorg er ook voor dat je shampoobar niet in een plas valt, hierdoor wordt je shampoobar zacht en week.
 3. Leg de shampoobar weg op een vochtvrije plek

We hebben wel oplossingen hiervoor gevonden!

 1. Gebruik het mesh zeepzakje voor shampoobars om de stukjes bar hierin te stoppen en daarmee over je haar te wrijven. Deze oplossing is eigenlijk het beste. Het werkt perfect en je kan je bar helemaal op maken!
 2. Maak van je overige stukjes shampoobar, natuurlijke vloeibare shampoo. Lees dan het blog over: Shampoobar vloeibaar maken
 3. Heb je (een) kind(eren)? Gebruik de stukjes voor de haartjes van je kind(eren).

 

Heb je vragen? Laat gerust een berichtje achter...

Heel veel succes met het wassen van je haar, want gezond haar is zoo belangrijk!

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.